Byhaven er din lokale nyttehave. Haven består af kanin- og hønsegården, æbletræerne på plænen som skygger om sommeren og giver æbler i sensommeren, nøglehulsbedende, bærbuskene langs den yderste kant, drivhuset, udekøkkenet med pizzaovn og de smukke højbede, som om sommeren strutter af de grøntsager som kursusdeltagerne på Dyrk Byhaven dyrker i fællesskab.

Byhaven er bygget på den grund, hvor den gamle pedelbolig førhen stod. Pedelboligen brændte i 2014 og istedet for at lade de kedelige rester stå tilbage valgte vi at etablere en helt ny byhave.

Langs den ene side bor kaninerne og hønsene, som du kan være med til at passe. Du kan også være en del af fællesskabet, som dyrker bæredygtige grøntsager i højbedende og som sammen modtager al den viden, som skal til for at få succes som bybonde. Det gør du ved at tilmelde dig aktiviteten Dyrk Byhaven.

Du er også velkommen til at bare kigge på alle de smukke afgrøder i både drivhuset, nøglehulsbedende og i de store højbede og tage en pause på et tæppe på græsset eller spise madpakken ved bordene.
Ved terrassen og udekøkkenet står pizzaovnen, på plænen danner æbletræerne skygger om sommeren og langs haven står bærbuskene.
Ideen er en bæredygtig have, som foruden at indgå i den daglige madlavning, også skaber rammerne om hyggelige arrangementer og fællesskaber.

Nogle af de grøntsager og krydderurter som dyrkes i Byhaver indgår i den daglige madlavning til børnehaverne og Det Økologiske Folkekøkken.
Så vidt det er muligt, komposterer vi madrester og bringer næringsværdien tilbage til haven. Konceptet kalder vi fra jord – til bord – til jord

Byhaven danner rammen om hyggelige arrangementer, hvor vi blandt andet har afholdt Copenhagen Cooking og Torsdagsfolkekøkken. Det er også muligt at booke bænke & borde og eventuelt pizzaovne til arrangementer.

Vil du være med til at dyrke grøntsager i højbedende og indgå i det fællesskab som sammen dyrker grøntsager og modtager oplæg fra de bedste havefolk, kan du læse mere her om Dyrk Byhaven eller kontakte os på mail@energicentervoldparken.dk

Brug samme mail, hvis du ønsker at booke bordene elle udekøkkener.

Byhaven danner rammen om hyggelige arrangementer, hvor vi blandt andet har afholdt Copenhagen Cooking og Torsdagsfolkekøkken. Det er også muligt at booke bænke & borde og eventuelt pizzaovne til arrangementer.

<– tilbage til faciliteter

økologisk-folkekøkken-stenovn-600px-2

relevante links:

 

ugens madplan finder du her  –>

køkkenets madpolitik læs mere  –>

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

 

Hvis du kunne tænke dig at lave frivilligt arbejde, kan vi hjælpe med at henvise til den forening eller aktivitet der passer dig.