COVID-19

Frivilligcenteret er ligesom de øvrige aktiviteter på ECV lukket ned frem til 2 påske dag, d. 13 april (medmindre at andet meldes ud). Vi laver dagligt opdateringer på vores facebookside om hvordan du kan holde dig aktiv, og gøre en indsats for andre. Vi har også fokus på de medarbejdere, som passer huset, haven og dyrene imens aktiviteterne er lukket ned, og som fortjener et særligt skulderklap.

Nominér en lokal corona-helt!

Sidst men ikke mindst, ønsker vi på EnergiCenter Voldparken, at anerkende de små eller store initiativer som gør, at den enkelte kommer en lille smule gladere igennem denne tid, hvor vi må holde os på afstand og hver for sig. På vores facebookside kan du derfor nominere en person fra dit lokalmiljø, som gør en positiv forskel for dig selv eller andre i denne corona-tid. Udover nomineringen giver du dermed også den person mulighed for, at vinde 4 spisebilletter til Det Økologiske Folkekøkken. Vinderen af de 4 spisebilletter annonceres d. 1. maj 2020.

Kender du én af Corona-krisens helte?

Er der en person i dit lokalområde, som gør dig glad i denne Coronatid?Og synes du, at den person fortjener en dejlig middag for 4 personer hos Det økologiske Folkekøkken ligeså snart vi holder åbent igen?Så skynd dig at nominere ham eller hende til prisen som "En af Coronakrisens helte". Det eneste du skal gøre er, at skrive i kommentarfeltet her nedenfor eller i en pm HVEM du ønsker at nominerer og HVORFOR.Imens du tænker over, hvem det kunne være så SYNG MED på sangen her:Stille, stille, stille her på ECVVi må alle blive hjemmeOg så er der nogen, der gør mer end detDet vil vi anerkendeDe hjælper og de støtter og de er en venHer midt i Covid-nittenHvor nogen gør mere end de egentlig skuOg det vil vi præmiere nuSammen, sammen, sammen og nu hver for sigDu må gerne nominereEn som gør dagene lettere for digEn helt som vi præmiererSygeplejer, vicevært og naboenVi kan ikke forlange mereVi gir billetter, til folkekøkken herNår Covid19 passererNominér nuuuuuNominér nuuuuuNominér nuuu -i et corona-nys- én som tryllerDin dag lidt mere lys

Slået op af EnergiCenter Voldparken i Torsdag den 26. marts 2020

Hjælp, støtte og rådgivning under Corona-krisen. 

Ved at klikke ind på nedenstående link, åbnes en “corona-guide” der løbende opdateres.

–> følg linket her

Guiden indeholder både:

 • Generel information om covid-19 i Danmark
  • (De danske myndigheder og Københavns Kommune)
 • Muligheder for praktisk hjælp og støtte
  • (Røde Kors Corona hjælpenetværk, Hjælp en nabo på vores Ø, DM-Aids frivillige indkøbskorps, Akut hjælp til sårbare ældre, Kræftens Bekæmpelse – Sammenholdet)
 • Rådgivning til særligt udsatte grupper 
  • (Ældresage, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Lungeforeningen, Diabetesforeningen, SAND – De hjemløses hovedorganisation, Mødrehjælpens Akutlinje)
 • Kvinder og børn udsat for vold
  • (LOKK – Landsorganisationen for Kvindekrisecentre)
 • Psykologiske rådgivning til børn og voksne
  • (Børn, unge og sorg, we.care)
 • Føler du dig ensom eller utryg?
  • (Ældretelefonen, SnakSammen, Røde Kors Hovedstaden – Tryghedsopkald, Girltalk.dk, Landsforeningen af væresteder)
 • Lektiehjælp og skole
  • (Matematikcenter, MentorHotline, Dansk Flygtningehjælp Online Lektiecafe, Red Barnet)
 • Rådgivning til foreningslivet
  • (Center for frivilligt socialt arbejde, Altinget, Frivilligcenter Amager)
 • Vil du hjælpe?
  • (Røde Kors Corona Hjælpenetværk, Hjælp en nabo på vores Ø, Frivilligjob.dk, Ældretelefonen, Bliv #CoronaVen I Ungdommens Røde Kors, Region Hovedstaden)

Corona-tilbud i lokalområdet.

Fritidscenter Brønshøj-Husum tilbyder online fritidsaktiviteter, som foregår på klubbernes facebooksider. Aktiviteterne henvender sig primært til eksisterende brugere mellem 10 og 17 år, men alle andre er velkomne til at deltage på lige fod.

Link til Portens facebookside: https://www.facebook.com/Porten-Fritidscenter-Brønshøj-Husum-111552680490867/

Link til Klubtoramas facebookside: https://www.facebook.com/Klubtorama-Fritidscenter-Brønshøj-Husum-1923567647925890/

 

Beboerrådgiverne hos Tingbjerg forum, den boligsociale helhedsplan for Tingbjerg-Utterslevhuse, kan hjælpe dig på telefon eller mail, hvis du har økonomiske eller sociale udfordringer. Ungevejledere er klar på telefonen og hjælper med uddannelsesvejledning og hjælp til at søge fritidsjobs. Se kontaktoplysninger – og følg med i relevante informationer fra Tingbjerg på deres hjemmeside eller facebookside. De holder påskeferie, men er tilbage igen d. 14 april.