Byhaven er din lokale nyttehave. Haven består af hønsegården, æbletræerne på plænen som skygger om sommeren og giver æbler i sensommeren, nøglehulsbedende, bærbuskene langs den yderste kant, drivhuset, og de smukke højbede, som om sommeren strutter af de grøntsager som kursusdeltagerne på Dyrk Byhaven dyrker i fællesskab.

Byhaven er bygget på den grund, hvor den gamle pedelbolig førhen stod. Pedelboligen brændte i 2014, og i stedet for at lade de kedelige rester stå tilbage, valgte vi at etablere en helt ny byhave. Langs den ene side bor hønsene, som du kan være med til at passe. Du kan også være en del af fællesskabet, Dyrk Byhaven, som dyrker bæredygtige grøntsager i højbedende og som sammen modtager al den viden som skal til, for at få succes som bybonde. Vil du være med til at indgå i det fællesskab som sammen dyrker grøntsager og modtager oplæg fra de bedste havefolk, kan du læse mere på Dyrk Byhaven eller kontakte os på mail@energicentervoldparken.dk

Du er også velkommen til at tage en pause på et tæppe på græsset eller spise madpakken ved bordene. Ideen er en bæredygtig have, som foruden at indgå i den daglige madlavning, også skaber rammerne om hyggelige arrangementer og fællesskaber.

Nogle af de grøntsager og krydderurter som dyrkes i Byhaven, indgår i den daglige madlavning til børnehaverne og Det Økologiske Folkekøkken. Så vidt det er muligt, komposterer vi madrester og bringer næringsværdien tilbage til haven. Konceptet kalder vi fra jord – til bord – til jord.