nov 07

Tirsdagscafe med Kaffesmagning v. KaffeRist

Tirsdagscafe med Kaffesmagning v. KaffeRist
– Bliv klogere på kaffe fra forskellige områder af verden

Kom med til kaffesmagning på EnergiCenter Voldparken, hvor vi smager på lækker kaffe fra Mellemamerika, Sydamerika og Afrika. Vi får en grundig indsigt i og baggrundsviden om kaffe når Steffen Lav fra det lokale mikroristeri, KaffeRist, guider os rundt i “kaffens-verden”.

Tid & Sted: tirsdag d. 20. nov. kl. 19. på EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 2700 Brønshøj. Det koster 50 kr. Tilmelding og betaling i link nedenfor.

Selvom din viden om kaffe i dag begrænser sig til den filterkaffe, der hældes ned hver morgen, så er det absolut ikke nogen hindring for at kunne være med.

Steffen vil fortælle lidt om kaffesorter, dyrkningsforhold, produktionsmetoder, ristning og brygning, og hvad de faktorer betyder for smagen. Men hovedsageligt vil han lade kaffen vise det for jer. I vil komme til at opleve frugt og syre i nogle af kopperne, andre er med noter af blomster og sødme – og så er der mere balancerede kopper med nødder og karamel.

 

Cupping
På barista-sprog kalder man en kaffesmagning for cupping. Cupping er udviklet af professionelle når de skal evaluere kaffebønner for at finde ud af om de er gode nok og hvordan de skal rates, men cupping er faktisk også for helt almindelige mennesker der bare gerne vil vide mere om kaffe.

Man kan sige, at cupping er kaffens svar på vinsmagning. Og du træner dine smagsløg når du smager forskellige kaffetyper op mod hinanden. På den måde finder du forskelle, ligheder og nuancer – og på den måde kan du spore dig ind på, hvilken type kaffe du bedst kan lide.

“Det der interesserer mig særlig meget er de helt fantastiske smagsindtryk, man kan fremkalde i kaffen, hvis man forstår at riste de grønne bønner på den rigtige måde (med den rigtige risteprofil). Det er både en videnskab og kunstart på én gang – og det er der skrevet mange tykke og tynde bøger om – men vigtigst af alt er altid smagen i koppen.” – Steffen fra det lokale mikro-risteri, KaffeRist.

Billetten kan købes ved at trykke på nedenstående link:
Billet til tirsdagscafe med kaffesmagning

Læs mere om KaffeRist: www.kafferist.dk 

Tirsdagscafe hver uge
Tirsdagscafeen er et nyt koncept på EnergiCenter Voldparken, hvor frivillige i årets mørke måneder åbner op for hygge og samvær for lokalområdet i pop up-caféen. Vi byder på brætspil, litteratur, quizzer og masser af musik. Vores frivillige sørger for god stemning og salg i caféen, så tag familien, vennerne eller naboen under armen og kig forbi

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *